+359 888 252 646 +359 887 351 783

Какво да лични данни?

Съгласно чл. 4 от Регламент (ЕС) 2016/ 679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. 9 (GDPR), личните данни се определят като:

“Всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни”). Физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по -специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице”.

Събиране на лични данни

Следните видове лична информация може да бъдат събирани, съхранявани и използвани:

  • информация за компютъра Ви, включваща вашия IP адрес, географско местоположение, тип и версия на браузъра Ви и операционна система;
  • информация за посещенията Ви и употребата на този уебсайт, включително референтния източник, продължителност на посещение, гледания на страници и уебсайт навигация;
  • информация като името или имейл адреса Ви, която въвеждате при изпращане на запитване;
  • информация, генерирана докато използвате нашия уебсайт, включително кога, колко често и при какви обстоятелства го използвате;
  • информация, съдържаща се във всяка комуникация с нас, изпратена ни чрез имейл или чрез уебсайта ни, включително съдържанието на комуникацията и метаданните;
  • всяка друга лична информация, която ни изпращате.

Преди да ни разкриете личните данни на друг човек, трябва да получите съгласието му за това разкритие и за обработката на тази лична информация в съответствие с тази полица

Използване на лични данни

Лична информация, подадена до нас чрез уебсайта ни, ще бъде използвана за целите, уточнени в тази полица или в съответните страници на уебсайта. Може да използваме личната Ви информация за:

  • администриране на нашите уебсайт и бизнес;
  • персонализиране на уебсайта ни за Вас;
  • изпращане на маркетингови и немаркетингови комуникации;
  • осигуряване на статистическа информация за потребителите ни на трети лица (но тези трети лица няма да могат да идентифицират отделните потребители от тази информация);
  • справяне със запитвания и оплаквания, които са свързани с уебсайта ни;
  • предпазване на уебсайта ни и предотвратяване на измама;
  • потвърждение на съгласие с нашите правила и условия, ръководени от употребата на уебсайта ни
  • други цели.

Ние няма да предоставим личната Ви информация на трети лица за техния или нечий друг директен маркетинг без вашето изрично съгласие.

Съхраняване на лични данни

A&A Accounting ще обработва (събира, съхранява и използва) предоставената от Вас информация по начин, съвместим с изискванията на Общия регламент за защита на данните ОРЗД и действащия на територията на страната Закон за защита на личните данни. Ще се стремим да поддържаме информацията точна и актуална.

Няма да съхраняваме информацията за Вас по-дълго от разумно необходимото за изпълнение на конкретните цели, с които е събрана и за които сте уведомени тук.

Някои от сроковете на съхранение на информацията зависят от законови задължения за пазене на документи и информация в определени минимални срокове, като например Закон за счетоводството или Закон за мерките срещу изпирането на пари. Ще вземем всички предвидими технически и организационни мерки, за да осигурим защита на Вашите данни от нерегламентиран достъп, като криптиране, анонимизиране, замаскиране и заличаване след изтичане на срока на съхранение.

Оповестяване на лични данни

Може да оповестим личните Ви данни на всеки от нашите служители, застрахователи, професионални съветници, агенти, доставчици или подизпълнители, както е необходимо за целите, изложени в тази полица. Може да оповестим личната Ви информация:

  • до степента, в която сме длъжни да го направим по закон;
  • във връзка с всеки процес или вероятни съдебни производства;
  • за да установим, упражним или защитим нашите права (включително осигуряване на информация на други лица за целите на предотвратяване на измама);
  • на купувача (или вероятния купувач) за всеки бизнес или актив, който ние продаваме (или възнамеряваме да продадем);
  • на всеки човек, който вярваме, че може да с яви пред съд или друг подобен орган, за оповестяване на тази лична информация, където според нашето разумно мнение подобен съд или орган може да нареди оповестяване на тази лична информация.

Освен в случаите, посочени в тази полица, ние няма да предоставим личната Ви информация на трети лица.

Международни трансфери на данни

A&A Accounting няма намерение да предава Вашите лични данни на трети лица, без предварително да Ви е информирало и получило Вашето съгласие за това. Трансфер на данни извън ЕС може да става само към компании, които са подписали Privacy Shield.

Запазване на лични данни

A&A Accounting ще съхранява Вашите лични данни за период от 5 години.

Защита на лични данни

  • Ще предприемем разумни технически и организационни мерки за предотвратяване на загуба, злоупотреба или промяна на личната Ви информация.
  • Ще съхраняваме цялата лична информация, която осигурявате на нашите сигурни (защитени от парола и защитна стена) сървъри.
  • Вие потвърждавате, че предаването на информация по интернет само по себе си е несигурно, и ние не можем да гарантираме сигурността на данни, изпратени по интернет.

Изменения

Възможни са актуализации на тази полица, като публикуваме нова версия в нашия уебсайт. Трябва да проверявате тази страница, за да се уверите, че разбирате всички промени на полицата. Може да Ви известим за промените в тази полица, като ви изпратим имейл.

Вашите права

Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните ви данни, Вие, в качеството Ви на субект на данните, имате следните права, които можете да упражните, като ни информирате на smart_accounting@abv.bg.

  • Имате право да поискате копие от Вашите лични данни от A&A Accounting и право на достъп по всяко време до личните си данни;
  • Имате право да поискате от A&A Accounting личните си данни във вид удобен за прехвърляне на друг администратор на лични данни, или да поискате ние да го направим, без да бъдете възпрепятствани от наша страна;
  • Имате право да поискате от A&A Accounting да коригира без ненужно забавяне, неточните Ви лични данни, както и данните, които не са вече актуални;
  • Имате право да поискате от A&A Accounting личните Ви данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от следните основания:
    • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;
    • когато сте оттеглил своето съгласие;
    • когато сте възразил срещу обработването;
    • когато обработването е незаконосъобразно;
    • когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на EС или правото на държава членка, което се прилага спрямо нас като администратор на лични данни;
    • когато личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
  • Ние имаме право да откажем да заличим личните Ви данни по следните причини:
    • при упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
    • за спазване на законово задължение от наша страна или за изпълнението на задача от обществен интерес;
    • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
    • за целите на архивирането в обществен интерес, за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането на целите на това обработване;
    • или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
  • Имате право да поискате от A&A Accounting да ограничи обработването на личните Ви данни, като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът ни за ограничаване ще е изрично само в писмен вид, като сме длъжни да го мотивираме със законосъобразната причина;
  • Имате право да оттеглите Вашето съгласие за обработката на личните Ви данни по всяко време с отделно искане, отправено до A&A Accounting;
  • Имате право да възразите срещу определени видове обработка, като директен маркетинг (непоискани рекламни съобщения);
  • Имате право на възражение срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;
  • Имате право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране;
  • При нужда да използваме Вашите лични данни за нова цел, която не е обхваната от настоящото уведомление за поверително третиране на лични данни, ще Ви предоставим ново уведомление и когато, и където е необходимо, ще изискаме Вашето предварително съгласие за новата обработка.

Уебсайтове на трети страни

Ако нашият уебсайт включва хипервръзки към уебсайтове на трети страни, ние нямаме контрол и не сме отговорни за политиките им за поверителност и практиките им.

Актуализиране на информация

Молим да ни уведомите, ако личната Ви информация, която съхраняваме, има нужда да бъде поправена или актуализирана.

Бисквитки

Нашият уебсайт използва бисквитки. Бисквитката е файл, който съдържа идентификатор (низ от букви и цифри), който се изпраща от уеб сървър към уеб браузър и се съхранява от браузъра. След това идентификаторът се изпраща обратно към сървъра всеки път, в който браузъра поисква страница от сървъра. Бисквитките могат да бъдат или „настойчиви“ бисквитки, или бисквитки „за сесия“: настойчивата бисквитка ще бъде съхранявана от уеб браузър и ще остане валидна до срока си на годност, освен ако не бъде изтрита от потребителя преди този срок да изтече; от друга страна, бисквитката за сесия ще изтече в края на потребителската сесия, когато уеб браузърът бъде затворен. Обикновено бисквитките не съдържат никаква информация, която може да идентифицира потребителя, но личната ви информация, която ние съхраняваме, може да бъде свързана с информацията, която се съхранява и се получава от бисквитките.

Ние използваме бисквитки, за да управляваме съдържанието на сайта, да изготвяме персонализирани реклами, да измерваме резултатите и да анализираме трафика.

Повечето браузъри ви позволяват да откажете приемането на бисквитки – например:

  • в Internet Explorer (версия 10) можете да блокирате бисквитки, използвайки наличните настройки за боравене с надхвърлянето, като натиснете “Tools (Инструменти)”, “Internet Options (Интернет опции)”, “Privacy (Поверителност)” и след това “Advanced (Специални)”;
  • във Firefox (версия 24) можете да блокирате всички бисквитки като натиснете “Tools”, “Options”, “Privacy”, избирайки “Use custom settings for history (Използвай персонализирани настройки за историята)” от спускащото меню и като премахнете отметката на “Accept cookies from sites (Приеми бисквитки от сайтовете)”;
  • в Chrome (версия 29) можете да блокирате всички бисквитки като влезете в менюто “Customize and control (Персонализиране и контрол)” и натиснете “Settings (Настройки)”, “Show advanced settings (Покажи специализирани настройки)” и “Content settings (Настройки на съдържанието” и след това изберете “Block sites from setting any data (Блокирай задаването на всякакви данни от сайтовете” под заглавието “Cookies (Бисквитки)”.

Блокирането на всички бисквитки ще има отрицателно влияние върху използваемостта на много сайтове. Ако блокирате бисквитките, няма да можете да използвате всички свойства на уебсайта ни.

Можете да изтриете бисквитки, които вече се съхраняват в компютъра ви – например:

  • в Internet Explorer (версия 10) трябва ръчно да изтриете файловете на бисквитките (можете да намерите инструкции за това тук http://support.microsoft.com/kb/278835 );
  • във Firefox (версия 24) можете да изтриете бисквитки като натиснете “Tools”, “Options” и “Privacy”, след това да изберете “Use custom settings for history (Използвай персонализирани настройки за историята)”, да натиснете “Show Cookies (Покажи бисквитки” и след това да натиснете “Remove All Cookies (Премахни всички бисквитки”;
  • в Chrome (версия 29) можете да изтриете всички бисквитки като влезете в менюто “Customize and control (Персонализиране и контрол)” и натиснете “Settings”, “Show advanced settings” и “Clear browsing data (Изчисти данните за сърфирането”, след това изберете “Delete cookies and other site and plug-in data (Изтрий бисквитки и всички други плъгин данни и тези на сайта)” преди да натиснете “Clear browsing data.”

Изтриването на бисквитките ще има отрицателно влияние върху използваемостта на много уебсайтове.